kayıt

gibson les paul

  1. 1
    Gibson Les Paul, 1950'lerin başlarında üretilmeye başlanmış bir solid gövde* elektro gitar modelidir . Les Paul orijinal olarak Ted McCarty tarafından tasarlanmış, onay görmüş ve Amerikalı caz/pop gitaristi Les Paul tarafından kullanılmıştır.

    Bu model Gibson gitar üreticisinin ve pop yıldızı, elektronik mucidi, başarılı caz gitaristi olan Les Paul'un tasarım işbirliğiyle ortaya çıkmıştır. 1950 yılında, Fender Telecaster'ın müzik piyasasına takdim edilmesinden sonra, elektro gitarlar bir moda ikonu haline gelmiştir. Bu duruma reaksiyon olarak, Gibson gitar başkanı Ted McCarty, Les Paul'a şirketinde danışman olarak yer vermiş ve 1951 yılında yapılan tasarım işbirliğiyle Gibson Les Paul'un üretimine başlanmıştır.

    Bir süre üretimi durdurulmuş, fakat birçok ünlü sanatçının bu gitarı tercih etmesiyle tekrar üretimine devam edilmiştir.

    bu gitar, tıpkı fender telecaster gitarlar gibi en fenomen ve en bilindik tipteki gitarlar olmakla beraber, yine tıpkı fender strat gitarlar gibi les paul kasa gitarlar da başka marka gitar üreticileri tarafından sıklıkla üretilirler.

    (link: >> : tr.wikipedia.org/...)