kayıt

georges perec

  1. 1
    Fransız sosyolog ve edebiyatçıdır.. kayboluş adlı romanını okuyorum ve ne zaman bir dehaya rastlasam tüm yazdıklarını bilmek öğrenmek istiyorum..
    isminde tam dört tane "e" harfini barındıran yazar kayboluş adlı romanını hiç e harfi kullanmadan yazmıştır ve Cemal Yardımcı türkçe çevirisinde de bu harfi kullanmamıştır.. anne ve babasını ikinci dünya savaşında kaybetmiş ve hayatına damgasını vuran bu boşluğu bir harfi ortadan kaldırarak yansıtmıştır kıvırcık yazarımız..

    bir başlangıç noktası yakalamak istiyor insan: ama bütün noktalar çok uzaklarda, çok bulanık... (bkz: kayboluş )

    cdn.mhpbooks.com/...

    "Bu kitapta canalıcı ortak noktaya sahip sayısız sözcük kullanılamamıştır: Kayboluş'da, 'altıncı harfin' romana hiç sızmayacağı bir yapı kurmuştur yazar. Büyük paradoks: Çok sık karşılaşılan bir harfin asla okur karşısına çıkmayacağı bir roman yazmaya soyunan yazarın adında dört posta o harfin bulunması. Daha büyük paradoks: İnanılması güç bir ön kuraldan yola çıkmış olmasına karşın, romancının son yarım yüzyılın başyapıtlarından birini yaratması. Kayboluş, harfin sayıyla çarpıştığı, sıfırla sonsuzun birbirini hırpaladığı bir yazı okulunun, Oulipo'nun doruk noktalarından biri. Kayboluş lirik, akıl dolu, hinoğluhin bir roman."
    Enis Batur

    ..
  2. 2
    şeyler, kayboluş, uyuyan adam, yaşam kullanma kılavuzu gibi eserlerin sahibi.
    okuduğum tüm kitaplarını okurken ağlanan kitaplar kategorisine dahil edebilirim.
  3. 3
    bahçedeki gidonları kromajlı pırpır da neyin nesi'nin yazarıdır aynı zamanda. tatlıdır.