kayıt

sosyal medya

  1. 1
    Bilgi çağı ile paralel ilerleyen teknolojik gelişmeler sonucu, bilginin paylaşımının hızlanması gibi nedenlerden dolayı ortaya çıkmış sektör ve plafformlar bütünü.
  2. 2
    Özellikle Türkiye'de internete erişen insanların sayısının artmasıyla birlikte çöplük haline gelen bir sektör. Bunun nedeni; ailesinin, çevresinin ve sorgulamayan beyninin faşist düşüncelerini kendine kutsal belirlemiş, ilgi hastası ve korkak insanların Ekşi gibi, Twitter gibi mecralarda kendilerini rahatça ifade etmesinin baya cazip olmasıdır. Bu tarz insanların sosyal medyada fazla yer almayacağını hayal edersek, işte o zaman bilginin, haberin yayılma hızının çok yüksek olması nedeniyle vazgeçemeyeceğimiz ve iğrenmediğimiz bir sektör olacaktır.
  3. 3
    bir değişik olgu ve ya tasarı. şimdi her gün yüzyüze görüştüğüm insanların sosyal medya hesaplarına bakıyorum. sanki kendisi değiller de başka biriymiş gibiler. bu yüzden yazarlıklar hariç hiç bir yerde varolmayı sevmiyorum. instagramlarına bakıyorum hep mutlu pozlar, hep ben çok okuyan çok kültürlüyüm demek isteyen fotoğraflar. twitterları desen hep yalnızlık temalı ve zor betimlemeler. günlük hayatta ise bunların hiç birini yapmayan bireyler. bir garip hissediyorum insanlar mı çok çelişkili yoksa ben mi bu kadar geri kaldım bazı şeylerden. tabi ki kimin ne paylaştığı ne yaptığı umrumda değil, olmaz da fakat çok sahte gibi duruyor.
  4. 4
    türkiye'de artık avlanma sahası olan sanal mecralar topluluğu. yahu eskiden küfür edenler göz altına alınıyordu, sonrasında eleştirenler, şimdi ise salt karşıt görüş olduğu bilinen kişiler bile toplanıyor. bu nasıl bir yaklaşım amk? herkes tek ses/görüş olmak zorunda mı? diktatör kelimesinin nesi hakaret? gerçi buna şaşırmadım. sırf face adının yanında tc yazıyor diye soruşturma açılan birini duydum çevremden.

    alkislarlayasiyorum.com/...
  5. 5
    araçlarını erkan'ın anasını ayrı orkan'ın ebesini ayrı sikmek için kullandığım platform.
  6. 6
    oğlum tonguç'u takip ettiğim pilatform. maaşallah benim oğlum tüm fonteten markalarını biliyor.. saçından kült bandanasını çıkarmıyor tabi ki vurdurduğu anlamına gelmez tanga giyiyorsa da.....
  7. 7
    bulunmaz velinimettir kendisi.

    bir tıkla bir selamla segs akıyor yahu var mı ötesi berisi ?
  8. 8
    avatarlarımızın bizi nasıl ele geçirdiğini, bizzat bize eliyle gösteren olgu... olmasaydı da olurdu... ama ya porno ve devamlı en haklı çıkma kibri ve gururu?
  9. 9
    her sabah uyandığımda sigaramı zıkkımlanırken kontrol ettiğimdir.

    snapchat, twitter, instagram, facebook ve vazzap. trivia crackte de insanlara koyuyorum.
  10. 10
    çok garip bir mecra.

    lafa gelince "sosyal medyanın gücü" adı altında yüceltilir.

    "acil x kan grubu lazım" diye haykırışlarda,
    "metro turizm'in x vukuatı" diye haykırışlarda anında çözüme ulaşılmasını sağlayan

    ama lafa gelince de "duyarcı" diye sıfat verilip insan sikilen mekan.
  11. 11
    şu sözlüğe girdiğim andan itibaren değil de 2-3 ay sonra elimi sürmediğim zımbırtılar bütünü.

    bi instagramda takılıyorum, yetiyor.

    facebook, twitter, snap falan düştü gözümden...
  12. 12
    böyle kullanılmalıdır.

    pbs.twimg.com/...
  13. 13
    Sosyal medyada hep aynı şeyler sıkıldım artık
  14. 14
    Twitlerime ünlülerden fav aldıkça çok eğlendiğim bir ortam. Birde cevap verenler oluyor. Canlarım benim
  15. 15
    insanların metin, görsel gibi içerikleri paylaştığı mecraları sosyal medya olarak tanımlayabiliriz.
  16. 16
    Anonim veyahut değil, bir şekilde sosyal medya platformlarını kullanıp diğer kullananlara kölesisiniz diyerek eleştiren insanlar bomboşlar.

    Mesela bu avel

    Bir de bazı insanlar utancından paylaşmayacak yazmış altında asddasdas lan sen anonim olarak twitter kullanıyorsun diye onlardan farklı mı oldun? Sosyal medyada fink atan herkes aynı, ister fotoğraf paylaş ister yazı. Buraları komple bırakacak iradeniz olsun ondan sonra konuşalım amk.
  17. 17
    radyo, tv gibi hakim medya araçlarına alternatif olarak halkın sesini yaygın şekilde duyurabilecek, güçlü ve özgür bir iletişim aracıdır. bununla beraber bilgi kirliliğinin, yalan dolanın kol gezdiği; çok defa cehaleti perçinleyen içerikler bulunduğu şüphesizdir.

    özellikle otorite için tehlikeleri saymakla bitmez. ülkemizde bir olay olduğunda ilk müdahale edilen adres olmasından bunu rahatlıkla anlıyoruz.
  18. 18
    son zamanlarda bu platformlara paralel içerik siteleri çıkmayabaşladı.
    bilmisler.com/...
  19. 19
    Bu platformlarda nefret ettiğimiz hayatlarımızı mükemmelmiş gibi göstermekten başkalarını alçaltarak yücelmeye çalışmaktan ve birbirimize karşı samimiyet oyunu oynamaktan başka ne yapıyoruz
    Belirli bir sayıya ulaşan likeların sağladığı sahte mutluluktan başka ne veriyor bize
  20. 20
    Kullanmasına rağmen kullanılmasını eleştiren garip oluşumların bulunduğu mecra.
  21. 21
    Şu sıralar böyle yapıyor bizi.

    twitter.com/...
  22. 22
    Sosyal medya (instagram facebook twitter youtobe)takipçi beğeni yorum abone vb hizmetler için gunaydinmedia.com/... sitesinden alabilirsiniz.
  23. 23
    sosyal medya hesaplarınızı güçlendirmek artık çok kolay. sosyal fabrika'nın sunmuş olduğu ınstagram, facebook, twitter, youtube, tiktok ve twitch hizmetleri ile sosyal medya hesaplarınızın etkileşimini arttırıp fenomen olma yolunda ilk adımı atabilirsiniz. sosyalfabrika.com/...
  24. 24
    boş beleş insanların bütün gününü geçirdikleri çöplük
    .
  25. 25
    İnsanı gittikçe yalnızlaştıran bir platform.