kayıt

mahşerin dört atlısı

  1. 1
    metallica için eskiden kullanılan lakap.
  2. 2
    Nerede bi dörtlü var hemen takılan lakap.
  3. 3
    (bkz: adenin)
    (bkz: timin)
    (bkz: guanin)
    (bkz: sitozin)
  4. 4
    incil'e göre kıyametten önce çıkılacak muhtemel atlılardır.

    incile göre 1. atlı;Atanmış Kral İsa'yı, 2. atlı; savaşları, 3. atlı kıtlıkları, 4. atlı Hem salgın hem de yaygın kitlesel hastalıkları temsil eder.


    "Yehova Tanrı şöyle diyor: "Şimdi, geçmişte ve gelecekte, hep var olan, Mutlak Güce Sahip olan, Alfa ve Omega Benim."
    İsa'nın yolunda sizinle birlikte sıkıntıya, krallığa ve tahammüle ortak olan ben, kardeşiniz Yuhanna, insanlara Tanrı'yı anlattığımdan ve İsa'ya şahitlik ettiğimden dolayı Patmos denilen adadaydım. Ruhun etkisiyle Efendimizin gününde bulunuyordum ve arkamda borazan sesine benzer güçlü bir ses duydum. Şöyle diyordu: "Gördüklerini bir tomara yaz ve Efesos, İzmir, Bergama, Tiyatira, Sardes, Filadelfya ve Laodikya'daki yedi cemaate gönder."
    Bana seslenenin kim olduğunu görmek için dönüp baktığımda yedi altın şamdan gördüm. Şamdanların ortasında insanoğluna benzer biri vardı; ayaklarına kadar inen bir giysisi ve göğsünde altın kuşağı vardı. Başı ve saçları ise ak yapağı gibi, kar gibi bembeyazdı. Gözleri alev alev yanan bir ateşti. Ayakları ocakta kor gibi parlayan saf bakıra benziyordu ve sesi coşkun suların sesi gibiydi. Sağ elinde yedi yıldız vardı, ağzından iki tarafı keskin uzun bir kılıç çıkıyordu ve yüzü ışıl ışıl parlayan güneş gibiydi. Onu görünce ayaklarının önüne ölü gibi yığıldım.
    Sağ elini üzerime koyarak şöyle dedi: Korkma. Birinci ve Sonuncu benim. Diri olan benim. Ölmüştüm ama işte, sonsuza kadar diriyim. Ölümün ve ölüler diyarının anahtarları bendedir. Sen gördüklerini, şimdi olanları ve bundan sonra olacakları yaz."

    Vahiy 1:8-19
  5. 5
    (bkz: sihirbazlar çetesi )