kayıt

hayatın anlamsızlığı

  1. 1
    gün gibi ortada olan anlamsızlıktır.

    sartre'ın dediği gibi ''var olmak susamadan içmek gibidir''. olumlanması yanlıştır. aksine olumlanan yaşam, içinde çekilen acıları kutsallaştırmanın da önünü açar. bireyler çektikleri acılardan kurtulmak için daha da savaşırlar ve daha da fazla acı yaratırlar. kötülüğü yok etmek adına iyiliği arttırmaya yeltenirler ama aslında her var ettikleri şey bir başka kötülüktür. aradıkları huzur ve farkına varmaları gereken nokta ise yaşamı devam ettirme fikridir. bu istencin sorgunlanmasındadır. zorunlu hissedilen bu fikrin aşılmasıdır. ve hiçbirimiz özgür değiliz. (link: bakın>> : i.hizliresim.com/...)

    (bkz: yahudilerin yaşama uğraşı vermesi sorunsalı)

    edit: eksici hedonistleri görüyorum aranızda. olum siz hayırdır?
  2. 2
    yalnız kalmaktan kaynaklanan bir sorundur.


    (bkz: hayat sevince güzel)
  3. 3
    geceleri gün yüzüne çıkan, bir nevi sevimli hayalet casper gibidir. bağımlılık yapar.

    ''Nerede tükettin ömrünü? Bir hareketin hatırası, bir tutkunun işareti, bir maceranın parıltısı, güzel ve firari bir cinnet geçmişinde bunların hiçbiri yok; hiç bir sayıklama senin ismini taşımıyor, seni hiç bir zaaf onurlandırmıyor. İz bırakmadan kayıp gittin; senin rüyan neydi peki? Kökeninde aldatıcı ve yıkıma mahkum olmayan hiçbir 'yeni' hayat görmedim şimdiye kadar. Her insanın zaman içinde ilerleyip bunaltılı bir geviş getirmesiyle kendini tecrit ettiğini, yenilenme niyetine de ümitlerinin beklenmedik yüz buruşturmasıyla karşılaşıp kendi içine düştüğünü gördüm.''

    *emil cioran
  4. 4
    karikatürize edilmiş hali
  5. 5
    bir işle meşgul olan mutlu bir moron grubu düşünün. açık bir alana tuğla taşıyorlar. tuğlaların hepsini alanın bir ucuna dizer dizmez, bunları karşı tarafa taşımaya başlıyorlar.bu hiç durmaksızın devam ediyor ve yılın her günü aynı işi yapmakla meşguller. bir gün moronlardan biri kendi kendine ne yaptığını soracak kadar duraklıyor. tuğlaları taşımanın ne gibi bir amacı olduğunu düşünüyor.o andan itibaren yaptığı işten daha önce kadar mutlu değildir.
    ben neden tuğlaları taşıdığını merak eden moronum.(hayatta bir anlam göremediği için intihar eden bir kişinin intihar notu)
    kaynak: anonim