kayıt

kadınlara mı gidiyorsun kırbacını unutma

  1. 1
    aynı zamanda ''Kadın gençken çiçekli bir mağaradır. Yaşlanınca mağaradan bir ejderha çıkar.'' sözünü sarf etmiş er kişi beyanıdır.

    aslında çokça yanlış anlaşılan bir cümle. nietzsche, git eline kırbaç al kadınını döv, bdsm falan yap demiyor. demek istediği kadının bundan hoşlanacağı yapısı var olmasıdır. şimdi burada, kadınlar adına bir şey söylemiyorum, onlar adına da karar vermiyorum. ancak günümüz feminist hareketinin ne denli yersiz ve saçma olduğu gün gibi ortada. kadınları erkekler ile, erkekleri de kadınlar ile bir yarışa sokan, üstünlük, ataerkil veya anaerkil bir yapıyı ortaya koyan bir güruhtur sürekli kadın haklarından söz edenler.

    Theodore Kaczynski'in unabomber manifesto'da da dediği gibi ''Feministler, kadınların da erkekler kadar güçlü ve yetenekli olduğunu ispatlamak için umutsuzca hevesleniyorlar. Açıkça görülüyor ki, kadınların erkekler kadar yetenekli ve güçlü olmayabileceklerinden için için korkuyorlar.'' kadın haklarından da erkek haklarından söz edenler de sadece karşıdaki kişiye güç gösterisi yapmanın peşinde.

    aynı zamanda Andrey Tarkovski'in (link: şöyle>> : www.edebiyathaber.net/...) güzel bir söyleşisi de vardır.

    edit: başlık başıma kaldı. aglayanlarkulubu adlı yazarın nietzsche'ye zerzavat diye hakaret etmesi üzere sanırım ki girisi kaldırıldı ya da kendisi kaldırdı. bilemeyeceğim.