kayıt

jin jiyan azadi

  1. 1
    (bkz: jin ) : kadın
    (bkz: jiyan) : yaşam
    (bkz: azadi) : özgürlük

    özellikle kürt halkı tarafından çok sık bir şekilde kullanılan slogandır. kadın,yaşam ve özgürlük. bu slogan ile kadınlara verilen ve daha da verilmesi gereken değer vurgulanmış, kadınsız bir mücadele olmayacağının altı çizilmiştir.

    (bkz: pjkk)
  2. 2
    eylemlerde sıklıkla kullanılan slogandır. kadın mücadelenin kalbi olarak nitelendirilmiş, özgürlüğün kadınla geleceği vurgulanmıştır.
  3. 3
    kadın haklarını sonuna kadar savunan kürtlerin sloganı haline gelmiş muhteşem bir söz.

    her gün ülkücü ve ırkçı kocasından dayak yiyen, bu zihniyettekiler tarafından tecavüze uğrayan sözde türkler örnek alsın kürt kardeşlerimizden.. gelek spas.
  4. 4
    10 kadınla evlenen, başlık parası alıp kadınları mal gibi satan, namus kavramını sadece kadınlara karşı kullanan adamların kadın haklarını savunurken attıkları sloganmış.
  5. 5
    kürtçe "kadın, yaşam, özgürlük" anlamına gelen, genelde mor pankart üzerine yazılan, eylemlerde son ses hakkını savunanların haykırdığı slogan.
  6. 6
    kadın, yaşam, özgürlük!

    katıldığım her eylem ve protestoda haykırdığım slogan.
  7. 7
    her duyduğumda refleks olarak "imdat... bomba var" diye bağırarak yere yattığım cümle.

    ben canımı sokakta bulmadım rkdşlr. kimse kusura bakmasın...
  8. 8
    Football Manager 2019'da keşfettiğim ırak asıllı isveçli forvet.
  9. 9
    Hakkari'de görev yaptığım yıllarda öğrenmiş olduğum slogan. Ama yine o yıllarda bu sloganın içinin boş olduğunu da anlamama vesile olmuştur çünkü bu sloganda yer aldığı gibi kadın ilk sırada gelmez.