kayıt

türkiye'nin işid oyunu

  1. 2
    yanlış bir genellemedir. neden derseniz bugün ülkeyi yöneten zihniyet öyle stratejiydi, oyundu, plandı bunları becerebilecek bir yapıda değil. zaten bunca sene cemaat ile kolkola gitmelerinin sebebi biraz da buydu. cemaatte bu zihniyetin sahip olamadığı planlama yetisi vardı.

    peki o zaman ışid mevzusu ne dersek. şimdi malum bizim devletlu arap baharının sebebi olduğunu zannetiğinden bu bahar havası suriye'yi vurduğunda kardeşi esad'ı bir günde kalleşsin esed kıvamına getirmişti. bu sayede kapı kopşumusu olan ülkedeki yeni düzenin hamisi olarak oradaki kaynakları yandaş iş adamlarına kullandırabileceğine inandı.

    ama dönemin dinamiklerini ve olan olayların sebebini irdelemek ve bunlardan doğru sonuçlar çıkarabilmek gibi bir yetisi olmayan tek adam zihniyeti tabi ki bu konuda feci şekilde yanılmıştı. ama bunu özellikle ülke içine bu şekilde sunamazdı. bu nedenle suriye'de kendi deyimi ile esed'i devirebilecek muhalif güçler aradı.

    işte ülkemiz ile ışid'in dirsek teması bu noktada başladı. anlayışlarına, geçmişlerine yada gelecek planlarına bakılmaksızın bu ne idüğü belirsiz örgüye ciddi yardımlar gönderilmeye başlandı. sonuçta örgüt iyice biti kanlanınca kendisini besleyen el dahil karşısına çıkan her şeyi ısırmaya başladı.

    gelinen noktada ise ülkemiz ışid'i bu hale getirmenin cezasını çekmek ile beraber bu örgüte direk saldırması durumunda örgütün kuvvetle muhtemel ülkemiz ile girdiği ilişkileri ifşa edeceği tehdidi nedeniyle hiç bir şey yapamıyor.

    49 rehinemiz nerede, ne durumda ve hatta hepsi hayatta mı o konuda bile toplum olarak tek satır bilgiye sahip değiliz. hatta bu konuda fikret bila'nın ahmet davutoğlu'na soru sorma çabası trt'de nasıl engellendi merak eden açıp izleyebilir.

    son olarak ışid'e karşı oluşan koalisyon konusunda da ciddi manada pasif kaldığımızı görünce iyide iyiye ülkenin dış politikada içine düştüğü reziliiği anlamak mümkün.

    evet işte böyle bir süreçte bu duruma düşen bir ülke ve onun dış politikası bence oyun moyun sahneye koyamaz. o tür işler bizi yönetenlerin stratejik derinliğini aşar.
  2. 1
    türkiye cumhuriyeti'nin ışid'in yok edilmesini önlemek için yaptığı oyun.

    şöyle bir düşünün ışid musul'u işgal ediyor. orada da bir türk konsolosluğu olduğu belli. devlet orasının tehlike de olduğunun farkında fakat orada ki görevlilere yardıma gitmiyor. sen kendine büyük türkiye diyorsan ilk önce o konsolosluktakilerin güvenliğini sağlamalısın. ama ne iştir ki devlet ana konsolosluktakilere teslim olmalarını söylüyor. hemde böyle cani affetmeden kelle kesen gözü dönmüş şerefsizlere.kendi elinle veriyorsun vatandaşlarını.

    düşünmek lazım neden böyle bir şey yapıldı? neden konsolosluktakiler kurtarılmadı işgalden önce?

    aslında sorular şu an cevap buluyor.
    www.ensonhaber.com/...

    bu gördüğünüz link bir haber sitesinde tc'nin ışid operasyonuna katılmadığıyla ilgili. sebebi ne olabilirmiş?

    49 rehine var tc harekete geçemez diye bir tahmin.

    fakat şu tır operasyonlarına gidelim bakın karşımıza ne çıkıyor.

    www.hurriyet.com.tr/...

    neymiş silah yüklü tır .
    nereye gidiyor peki?


    tabi ki de suriye'ye.

    neden?

    türkmenlere yardım için.

    türkmenler ne diyor bu konuda?

    bize silah yardımı gelmedi.
    www.odatv.com/...


    sonuç olarak nereye gidiyor bu silahlar?

    tabi ki hepimizin bildiği gibi ışid itlerine..

    neymiş akp hükümeti ışid'in arkasında ve onun yok olmasını istemiyor.

    ve böyle bir kumar oynamaya kalkıştı ve şuan da tıkır tıkır işliyor.

    abd operasyon yapıyor. türkiye yok


    neden?


    49 rehine


    asıl neden?


    ışid sevdası

    anlayacağınız gibi her şey önceden ayarlanmış bir oyun.

    artık gözünüzü açın ve şöyle geniş çerçeveyi görün. kafanızdaki yapbozlar yerine otursun artık.

    49 rehine bugünler planlanarak(ışid operasyonu) bilerek ışid'in eline verildi.

    böylece olası bir operasyonda akp ışid'e karşı herhangi bir saldıraya geçemeyecekti ve elinde buna neden gösterecek bir şey olması gerekiyordu. ve ışid'e 49 rehine vererek kolay yoldan önüne bir sebep çıkardı.