kayıt

türkiye'nin işid'le mücadele planıni imzalamaması

  1. 1
    Mazeret olarak isid'in elindeki rehinleri göstermesi nedeniyle yaptigi harekettir. Peki bundan 1 hafta sonra rehinelerin kurtarilmasi tesadüf mu? Düşünmek gerek.
  2. 2
    kurtarılan rehinelerden sonra da olmayacağını düşündüğüm hede. zira bu ışid suriye- ırak sınırında aktif sınır açısından en uzun iki ülke bunlar. türkiye'nin burada yapacağı en iyi şeydir bunu imzalamamak. yardım olacak mı elbette ama bunu resmiyete dökmeden pasif bir görünüm ile gerçekleştirecek.

    tampon bölge olmadan türkiye adım atmaz.
  3. 3
    olması gerekendir.

    nato ile ortak bir harekata oldum olası karşıyımdır. hatta türkiye'nin nato'da olması bile bağımsızlığını engelleyen bir durumdur.

    türkiye müdahale edecekse kimseden izin almadan, kendi çıkarları doğrultusunda yapabilmeli. kendi insanına, kendi topraklarına fiili saldırı gerçekleştiğinde kimseden izin istemeden cezasını kesebilmeli.

    onun için imzalamamasını doğru buluyorum. ama cezasını da vermelidir.
  4. 4
    ülke sınırları içinde nerede olduğu bilinmeyen pek çok ışid militanınun varlığı ile ilgili iddialar dikkate alınırsa şaşırtmayan durumdur. sen el alemin ülkesini karıştırsın diye terörist besle, sonra bunu eline yüzüne buluştur, yetmesin üstüne bir kamyon diplomatını adamlara kaptır. ondan sonra bir de adamlarla savaşa gir. yo dostum yo, günümüz internet çağı adamlar senin kirli çamaşırlarını öyle bir dökerler ki iç basında olmasada dış basında madara ötesi olursun. ülke içinde olacak terör eylemleri de cabası olur.

    biz yine kimse bizim sabrımızı test etmesin modunda takılırız kenarda.