kayıt

yahudileri lanetli ilan etmek

  1. 1
    din odaklı bir görüş olup, müslümanlar tarafından, kutsal kitapları olan kuran'a dayanarak ilan edilen lanetlemedir.

    (bkz: insan hayret ediyor)
  2. 2
    (bkz: islam hoşgörü dinidir)

    (bkz: yahudiler lanetlidir)

    (bkz: tezat)
  3. 3
    bir değişik inançtır.

    ama sormak isterim ki:

    allah kendi yarattığı bir şeyi, bir toplumu neden lanetlesin?
    lanetleyeceğini bile bile neden yaratsın?
    lanetleneceklerini bile bile kendisi bunları yarattıp sonra neden cezalandırsın?

    andromeda galaksisini, nebulaları ve bu satırları okuyan gözlerinizin retinasını ve bu retinaya kan taşıyan kılcal damarları yaratan allah'ın böyle sığ ve insansı şeylerle uğraştığını düşünmek, gargamel edasıyla onu bunu lanetlediğine inanmak, bence o güce çok ayıp etmekten başka bir şey değil.
  4. 4
    Müslümanların oturup etik olup olmadığını samimi bir şekilde düşünmeleri gereken, kendimi Müslüman olarak tanımlamadığım halde başkaları adına utanmama neden olan ilan-ı lanet.

    Ben, gerçek Müslümanlık bu değilleri dedirten her yapılandan sonra, İslamiyet'in barış dini, eşitlik dini, hoşgörü dini olduğu yönünde kendimi ikna etmeye çalıştıkça, İslamiyet'in başka bir düşmanlığıyla karşılaşıyorum maalesef.

    Arkadaş ya İslamiyet'i hoşgörü dini, barış dini olarak tanımlamayın, gidin Yahudi'yi de lanetleyin; eğer böyle tanımlayacaksanız da bana insan ilişkilerine büyük zararları dokunan bu laneti mantıklı ve insani bir şeylerle açıklayın.

    Kendinizle çelişmeyin başka ihsan eylemeyin.
  5. 5
    allah'ın kitabını (tevrat) kafalarına göre değiştiren ve onun sadece kendilerinin rabbi olduğunu ileri süren, tüm toplumlardan üstün olduğunu iddia eden, pek çok peygamberi öldüren ya da öldürme girişiminde bulunan bir topluluktur israiloğulları. allah, onlara pek çok peygamber göndermiştir. hz.musa'nın yokluğunda hemen allah'ı bırakıp altın buzağıya tapınmaya başlamışlardır. bunca peygambere rağmen halen kendi bozuk düzenlerini devam ettiriyorlar. doğal olarak da lanetleniyorlar. kaldi ki ali imran suresi'ne bakılsa hepsinin bir tutulmadığı da görülecekti. peki her fırsatta islam'a saldıran "dinin bugları"nı bulmaya çalışan arkadaşlar neden yahudilerin kendilerini üstün görmelerinden, yehova'nın sadece onların rabbi olduğunu belirtmelerinden dem vurmazlar.

    şimdi bunları yazdım ya, yahudi düşmanı diye de yaftalandım. van münit diyeyim de tam olsun xd
  6. 6
    sırf allah öyle dedi diye doğru kabul edilen bir başka eylem.

    sıkıntı burada doğuyor zaten, senden üstün, asla anlayamayacağın bir akıl olduğunu düşünüp kendini ona teslim ediyor, böylece yaptığın şeyin yanlış ya da doğru olduğunu kararını ona bırakıyorsun. sorgulamıyorsun. doğruysa da, yanlışsa da fark etmez, öyle söylenmiş, öyle yapılacak.

    böylece aklı, mantığı yok sayıyoruz.

    aklı mantığı olan herkes bilir ki müslümanlarda da iğrenç insanlar vardır, hristiyanlarda da, yahudilerde de. aynı zamanda ikisinde de iyi niyetli insanlar bulunmaktadır. yahudi milletinin toptan lanetlenmesi mantık dışıdır.

    ama allah öyle demiş, biz kimiz ki bilelim? onun mantığını anlamak bize düşmez.

    bu düpedüz ırkçılık kardeş. bozuk düzenlerini devam ettiriyorlar deniyor da, müslümanların düzeni çok mu harika?
  7. 7
    son derece yanlış bir tutumdur.

    ben bunu filistin'e zulmeden israil hükümetini lanetlemek yerine bütün yahudileri öldürme noktasına gelenler için söylüyorum. her zaman denilen bir şey burada da karşımıza çıkmakta dinler değil insanlar suçludur. bunu müslüman olup da dünyada masumları katleden bireyler için de söyleyebiliriz.
  8. 8
    aklın ve mantığın bir kenara itildiği şeklinde argümanlarla karşı çıkılan olgu. dinin bakış açısını ele alan bir başlığa yine dini hükümler çerçevesinde cevap yazılması nasıl yadırganıyor? kaldı ki nedenleri de yazdık. allah'ın sözünü değiştirmek, peygamberleri öldürmek vs. vs. her yahudiyi bir tutmadığımızı, allah'ın da öyle yapmadığını söylüyoruz. ama yok. içimizi bizden daha iyi biliyorlar. biz biliriz biiizzz.

    müslümanların durumu farklı. çünkü yahudiler allah'ın sözünü değiştirip ona göre hüküm veriyorlar. müslümanlar ise allah'ın hükmüne göre hareket etmiyorlar. püf noktası burada.
  9. 9
    Kuran-ı kerim'de yapılan açıklamaları mantıklı bulmayanların mantıklı bir cevap buluncaya kadar sorgulayacakları lanet.

    Sanki Müslümanlar mı lanetledi, Allah lanetledi lafına da güldüm abi, Allah lanetlediyse Müslüman da kabul etti, yoksa etmedi mi? Etmediyse afferin lan valla helal olsun arkasındayım.

    Son olarak şu kafayı inanılmaz tehlikeli buluyorum; ee lanetlendilerse onlar da bik bik yapmıştı da vıdı vıdı etmişti, afferin lan, bok yoluna böyle böyle gidiyoruz ama kafalar hep aynı.