kayıt

anadolu selçuklu devleti

  1. 1
    cumhur reisimizin başkentini "ankara" sandığı, ilber hocamızın ise bu konuda kendisine ayar verdiği; selçuklu türklerince anadolu coğrafyasında kurulmuş ve başkenti "konya" olan devlettir. büyük selçuklu var bir de ama cumhur reisimiz "ben orayı kastetmiştim" diye de yırtamaz; zira oranın başkenti de ankara değil, "nişabur" idi.
  2. 2
    Kutalmışoğlu süleyman'ın kurduğu devlet. Türkiye'dir. Türkiye 1923 yılında cumhuriyetin ilanı ile değil 1071'de malazgirt'e Alparslan'ın girmesi ile (ya da biraz ilerleyip Kutalmışoğlu süleyman'ın devlet kurduğu ile başlatabilirsiniz sonuçta alparslan ile araları pek iyi değil) kurulmuştur. Nasıl ki avusturya denildiğinde arşidükalık dönemi dahi alınırsa Türkiye denildiğinde aynı coğrafya aynı millet sebebiyle Osmanlı ve Selçuklu alınır.
  3. 3
    Kutalmışoğlu Süleyman Şah tarafından 1075 yılında İznik'te kurulmuş Türk devletidir.Anadolu'yu vatan haline getiren,imar ve iskan eden bu devlettir.Bugün Anadolu şehirlerinin sembolü haline gelmiş tarihi eserler bu devletin döneminde yapılmıştır.En kudretli olduğu dönem Alaeddin Keykubad dönemidir.
  4. 4
    (bkz: türkiye selçuklu devleti)