kayıt

antik yunanistan

  1. 1
    tarihiyle, mitolojisiyle, geleneğiyle, göreneğiyle; yani kısacası, o heybetli ve ihtişamlı kültürüyle günümüz (özellikle avrupa) toplumlarını derinden etkilemiş uygarlık.bin yıllar geçmesine rağmen, etkilediği toplumlarda izlerine rastlarsınız. naçizane, yüksek lisans tezim de bu uygarlığın kadınları üzerinedir (the politics of womanhood in ancient greece: women's fragmented possession / antik yunanistan'da kadınlık politikaları: kadınların parçalanmış sahipliği); işte bu nedenle gönlümde apayrı yeri vardır.
  2. 2
    mö 2. yüzyılda Roma İmparatorluğu'nun hakimiyetine girerek ortadan kalkmıştır.
  3. 3
    Antik ya da bilimsel olarak arkaik anlamında.
  4. 4
    Küpe takmak kölelik belirtisidir. Bir erkek eğer köse ise adamdan sayılmaz... Değişik bir kültürleri var ama bu kültür Dünya'nın büyük bir kısmını etkilemiş ve etkilemeye devam etmektedir. Tabii bu kadar büyük bir kültür olmasında coğrafi konumu, liman kentlerine sahip olması etkilidir çünkü insanlar ticaret vs. yaparak kaynaşmışlardır.
  5. 5
    Antikliğini antik mısır'dan almıştır. Onlar da babillerden onlar da sumerlerden. Sümerler de kendilerini yaratan tanrılardan
    • Hocam herhalde ekşi sözlükteki şu anunnaki hikayesini okudun herhalde.
    • Ekside öyle bi hikaye mi var?
    • Evet, 2-3 gündür gündemdeydi. Girdin bana onu anımsattı.
  6. 6
    bizim bugün verdiğimiz isimle "antik yunanistan veya antik yunan dünyası", üç kıtayı ve sayısız nesli kapsamaktadır. en geniş sınırlarına ulaştığında, batıda günümüz ispanyası'ndan doğuda hindistan'a dek uzanıyor ve bu iki uç arasındaki ülkelerin çoğunu içine alıyordu. roma'nın yükselişinden sonra bile, bu toprakların tamamına hükmetmeyi başarabilen bir kişi ya da şehir çıkmamıştır. geniş bir coğrafyaya yayılan ve birbirinden farklı unsurların içinde barındıran bu yunan dünyasına kendi özgür bir kimlik duygusu kazandıran şey, insanların ortak inançlarını ve değerlerini ifade etmelerine olanak tanıyan ortak dilin varlığıdır.