kayıt

zeki ama çalışmıyor

  1. 1
    her türlü durumda meşru kılan laftır bu adamı. mağdur edebiyatı ile uzaktan akraba olması muhtemeldir.

    kişide zeka (tanımı ne lan bunun?), her türlü kabiliyet, bilimum konuya eğilim vardır da, bu arkadaş çalışmamayı seçmiştir. genelde bu kişinin kendi tembelliğine/yetersizliğine uydurmak istediği kulbun şekli itibariyle suçlu olarak görülen; nefret ettiği, alaycı bir dille değersizleştirdiği (en kolayı bu çünkü, yapmadan duramıyoruz) bir kurum, sınıf, düzen, alt-kültür ya da sistem vardır.

    bu lafı kendine yakıştıranlar, ilgili hayat tarzını benimseyenler 'ben yapabilirim de yapmamayı seçiyorum' der sözde, bunun yanında meşrulaştıran nedenleri rasyonel bir şekilde başkalarına anlatmaktan da acizdirler.

    her zaman dışarıda bir bahane, bir engel vardır (merhaba mağdur edebiyatı, naber?) ve bu arkadaşlar bu nedenlere boyun eğdiklerini kabul edecek cesarete sahip olmadıkları için tüm meseleyi kendi seçimleri imiş gibi göstermeye pek de bayılırlar.

    buradan bu tanımı kendine yaklaşan arkadaşa sesleniyorum. sana bir hayat verildi. super mario 3 oynamıyoruz burada.

    bonus: ama'na koyayım
  2. 2
    devrimin önündeki en büyük engeldir. bir de krasic'in, adam über yetenekli, sneijder'den 10 gömlek üstün bir topçu ama yok. zaten yugoslavlar çalışsaydı tito'dan sonra sistem çökmezdi.
  3. 3
    başarısız çok ebeveynlerinin avuntusudur.
    bugüne kadar gördüğüm tüm başarısız çocuklar ailelerine göre zekiydi. tüm çocuklar çok zekidir, lakin çalışmıyordur. bırakın kardeşim bu tripleri, çocuğunuzda iş yok kabullenin. herkes okuyacak diye bir kuralda yok. gerçekçi olun, gönderin çocuğunuzu sanayiye çalışsın.
  4. 4
    derslerinde başarısız olan annelerin çocukları için kullandığı deyim.
    aynı sözü annem kardeşim için de diyor. yahu çocuğun ilk dönem karnesi iddia kuponu gibi geldi çalışsa nolur çalışmasa nolur.
  5. 5
    ebeveynlerin yanında hocaların da toplantıya gelen veliyi kırmamak adına söylediğidir. aslında niyet iyi, amaçlanan da iyi. çocuğa, onun zeki olduğunu düşündüklerini gösterip, çocuğun daha çok çalışmasını sağlamak. pratikte çoğu zaman işlemiyor tabi.
  6. 6
    doğduğundan itibaren aşırı ileri zekalı olarak etiketlenen bebişin, büyüyüp milli eğitim döngüsü içine girdiğinde; ailesi tarafından elaleme daha da kötüsü kendilerine dahi söyledikleri bahanedir. zaten çocuk çalışkansa çok zekidir. tembelse yine çok zekilikten çalışamıyordur zira dahiler de böyle tiplerdir. her durumda çocuk zekidir aksi düşünülemez.
  7. 7
    başarısızlığı örtmek için bir kılıftır. bir benzeri için (bkz: cevapları kaydırmak).
  8. 8
    belki de sizin göremediğiniz cevhere sahip olan insana karşı söylenir.
  9. 9
    Kişinin bi tarafına zor gelen veya cidden beceremediği bir konu, olay veya durum sonucunda söylediği/kendisi hakkında söylenen sözdür.

    Şimdi kardeşlerim, adamın önünde aslında farkında bile olmadığı kadar imkan var. Ama sonuç hüsran. Durum bu değil mi? Alternatiflere de bakmak lazım tabi. Mesela:
    Kabiliyet başka yönde, normal. Gerçekten uğraştım çabaladım olmadı, normaldir kardeşim hepimiz birşeyleri uğraşıp yapamıyoruz. İstemiyorum ticarete atılacağım, helal olsun kazan ekmeğini... Yani derdim herkes her şeyi yapmak zorunda gibi hastalıklı bir olay değil. (Ülkedeki üniversite fetişi başka bi konu, o bu zekileri meşrulaştırmaya yarıyor ve tek haklı savunma. ama bu lafla ve bahsettiğim güruhla alakalı değil işte yeteneğin doğru kullanımı o, başlık farklı) Bi önceki arkadaşın belirttiği gibi diğer cevherleri yok saymak da değil amacım. Sadece çalışmayı dahi akıl etmeye üşenen üstüne bir de bahane arayan insanları anlamıyorum.

    -- spoiler --

    Mühendis olacam ben ama bu fizik zor be üşeniyorum. Aslında zekiyim yanlış anlama biraz baksam yaparım ha...

    -- spoiler --

    İşte buna hadi ordan derim.

    Bu lafta bahsi geçen kişiler genelde bu gruba dahil oluyor. En azından benim gördüklerim böyle.

    Şu ülkede imkansızlıkların ortasında canını dişine takıp çalışan bi yığın insan var. Bu insanların arasında o kadar istemesine rağmen türev dersini göremeyen insan (temsili) var. Sen sonra diyorsun zeki ama çalışmıyor. Hadi ya, sadece önündeki imkanları göremeyecek kadar, durum değerlendirmesi, kıyaslama yapamayacak kadar zeki o arkadaş. Sen o elemanın zekasını git uğraşıp didinen o garibana anlat bak neler anlatacak sana. gücenmez, dert de etmez. gelir halini anlatır. o da sana bana yeter, artar hatta.

    Hayatım boyunca ve ebeveyn olunca bu entryi hatırlamak, g.tüm zoru görünce çalışan veya zeki ve çalışan olmak ümidiyle vesselam.
  10. 10
    (bkz: Buton ama çalışmıyor)
  11. 11
    Bir de bunların 'o kadar çalışsam ben de yapardım' modelleri vardır ki sopayla dövülmek içindir.
    Yapsaydın sen de o zaman, engelin de yoktu. En azından şimdi adamakıllı üniversitene giderdin.
  12. 12
    çalıyor ama çalışıyor diyen insanların beyinsiz çocuklarıdır..
  13. 13
    (bkz: tek dersten kalan öğrenci)

  14. 14
    (bkz: yakışıklı değil ama sempatik)

    pipi versiyonu da (bkz: küçük ama sevimli)
  15. 15
    çalışsa yapar şeklinde devam eden öğretmen yalanı. senin çocuğun algılayamıyor diyemiyor da.

    (bkz: meslek yalanları)
  16. 16
    sevilmeyen bir öğretmen olarak velilere hep gerçekleri söylemek.
  17. 17
    aynı alt metinle kavrulup:
    (bkz: demir ama kubuz değil)
    gibi bir anlama da yorumlanabilir başarısız sinema televizyon öğrencileri için.

    öğretmenler!
    bu da size bir armağanım olsuun, nefasetlen kullanınız.
  18. 18
    Öğretmen,öğrenci ve veli mutabakatının temsili olan söz.
    Çalışıyor ama olmuyorsa temeli eksik vaziyetidir.
    Şu anki sistemde doğru düzgün okuma yazma bilmeyen öğrenci ilkokulu, çarpma-bölme bilmeyen,karenin alan formülünü karıştıran ortaokulu, - ile + yı ayıramayan liseyi bitiriyor.
    12. Sınıfta tek ders sınavına giren bir öğrenci, verilen 5 notun ortalamasını hesaplayamıyor. Çünkü 240'ı 5'e bölemedi. Daha da kötüsü bölme şeklini bilmiyor. " unuttum nasıl oluyordu" diyor.
  19. 19
    geçiştirme cümlesi.

    ulan zeki adam zaten çalışır, kime laga luga yapıyorsunuz.
    böyle böyle sömürdüler hep ebeveynlerimizi. onlar da hep bizi zeki sandı. bak ne oldu? hepimiz sözlükteyiz.
  20. 20
    Geçiştirme cümlesidir çocuğunuz aptalın önde gideni diye açık açık söylenemediği için öyle deniyor
  21. 21
    Orta düzey tüm öğrenciler için söylenen cümle.
  22. 22
    yav he he dediğim cümle. o kadar çok söylenir oldu ki ayağa düşen bir savunuş oldu. bu kadar zeki varken aramızda nasıl bu kadar başarısız oluyoruz o zaman?
    ''zeki olsa dersi dinlese de anlardı'' diyerek kapatmak lazım bunu diyenin ağzını.