kayıt

behzat ç.

  1. 7
    --alıntı--

    birileri yaşar, birileri ölür. arkada kalanlar yarım yamalak, paramparça ve halsiz. günler yalancı, geceler günahkâr. ne günü ne gecesi, gözünü kırpmaz, rüya görmez nefesi hissedilmez. hep sorular sordular. cevaplarını merak etmediler. ben hep doğru bildiğimi yaptım. kendi alın yazımla yaşadım hayatı. iyi ol dediler, kötü nasıl olunur bilemeden. iyi misin dediler, bir kere bile gerçekten nasılsın demeden.
    ben iyi bir adam olamadım.
    iyiler ilk görüşte tanınmaz.

    behzat ç.

    --alıntı--

    www.youtube.com/...
  2. 8
    4. Kez başladım izlemeye. Daha iyisi çekilene kadar devam edecek bu döngü sanırım.
  3. 9
    hiç ummadığımız yerden yakaladın bizi. tanımlayamıyoruz bir türlü seni. sevmememiz için her şey mevcuttu aslında ama inkar da edemedik. sebebi belliydi belki de hepimiz biraz sendik.
    "dizi işte lan alt tarafı" diyoruz. olmuyor, oradaki argoda da sen varsın. sigaramızı yakana "eyvallah" diyoruz orada da sen varsın. çok konuşan milletvekiline "bi susun lan az da dinleyin" diyoruz orada da sen varsın. adaletine sövüyoruz memleketin orada da sen varsın. unutmaya çalışıyoruz sevdiğimizi " unutamıyorum la ben" diyoruz orada da sen varsın. emeğinize sağlık. eyvallah.

    iyi ki vardın amirim, iyi ki varsın
  4. 10
    yaklaşan finalle beraber herkese giydiren dizi.

    bazıları çıkmış eski behzat' ı özlüyoruz diyor hala, tamam bizde seviyorduk eski bölümlerini ama son haftalarda dahi olsa artık kimsenin yapmaya cesaret edemediği şeyleri yapan bu adamlara eski dizi nerede demek saygısızlıktır.
  5. 11
    "ulan sonunda beee" diye evde bira açıp kutladım başlama haberini. napacaktım şampanya mı patlatsaydım? amirim başlıyor sonuçta bira yakışır. (rakıya para çıkışmadı bu aralar)
  6. 12
    atv'de yayınlanıcak olması korkutan dizi. lütfen bunu bari sikmeyin ya.

    (bkz: seviyorum merkez)
  7. 13
    günlük kıyafeti abiye olan kadınların ve viskiden başka bişey içmeyen adamların lüks villalarda seks ve fındık kadar amaçlar uğruna hiç durmadan entrika çevirdiği sikimsonik türk dizilerinin suratına atılmış ağır bir tokattır behzat ç.

    eve ayakkabıyla giren adamların, sekreterlerini yatağa atabilmek için ucuz ucuz numaralar çevirip, gerçek hayatta 5 dakikalık bir mevzu olacak şeyi 120 dakikalık tek bir bölüme sündürüp cıvık cıvık yetiştirebilmek için karakterlerin saatlerce sinir bozucu müzikler eşliğinde biribirine bakıştıkları kelepir türk dizilerine küsküyü verecek tek dizidir behzat ç.

    "onu öldürmemeliydin, şimdi seni adalete teslim edeceğim evlat" diyen rıza baba karakterinin komple ağırlığı, "senin ben vicdanını sikiyim" diyen behzat ç karakterinin tek bir taşağı kadar değildir mesela.
    ya da "sen kısa pantolonla top koşturuken, ben katil peşnde koşardım" denmez bu dizide, "senin tuttuğun fareler kadar benim kedi sikmişliğim var" denir. (o efsane 78. bölüme selam çakıyoruz burada)

    sokak ağzının çok doğal bir şekilde kullanıldığı, küfrün sansürlenince göze battığı, ama sansürsüz izlenince genelde fark bile edilmediği süper yapımdır.

    hem çok katmanlı, hem bölümsel, hem girift hem de düz hikayelerin muhteşem kombinasyonudur.

    uzun baygın bakışmaları yoktur bu dizinin.
    hikayeler insanı verem etmez. ciklet gibi sündürülmez hiç bir konu. bişey olacaksa olur.
    "saçmalamayın çocuklar" yoktur bu dizide, "la siktir git" vardır.

    bu dizide orospular, pezevenkler, pavyonlar, abazalar falan da gösterilir. ama hiç bi zaman "sex sells" kullanılmamıştır.

    bu kadar şeyin arasında cemaate de takmıştır, diğerlerine de takmıştır.

    yine taksındır.
    hiç durmasındır.

    son olarak, ortalama türk insanına 8-10 beden büyüktür bu dizi.

    dizideki sembolizmi, en koyu fanatiklerin bile hepsi anlamamıştır.

    "yeaaa bu diziden hiçbişi anlamadııaam berkecaağğğnn" ya da "aaağbi bu ne varoşluktur yeaaaa" diyen dingillerin arka plan bilgisi büyük ihtimalle dizideki olayları yerine oturtmaya yetmiyordur.

    siz samimiyetle izleyin, sonra bana sorun "şu nedir" diye, ben üşenmem anlatırım size anladığımı. tartışırız karşılıklı konuşuruz.

    ama önce "samimiyetle" izleyin baştan sona.
  8. 14
    Final bölümünden bir parça;

    "unutmak kelimesi undan çıkmış. bildiğimiz un yani, hamur işi, öyleymiş. unutmak için un ufak etmek gerekiyomuş. birini bütün olarak unutamazmışsın zaten, öyle pat diye unutamazmışsın. öyle yavaş yavaş gidermiş, yavaş yavaş unuturmuşsun. gözleri, kaşı, burnu ile kulağı, sesini yavaş yavaş. unuttuğun zaman da o kişi olmazmış. hatırlamazmış. sonra unuttuğunu unuturmuş. ben unutmak istiyom la. her gün ne zaman unutcam diye soruyom kendime, her sorduğum zaman da her şeyi yeniden hatırlıyorum ben, daha net. unutamıyom ben."
  9. 15
    emrah serbes'in "behzat ç her temas iz bırakır" adlı romanından bir karakter.

    serdar akar'ın yönettiği "behzat ç seni kalbime gömdüm" adlı filmin başrol karakteri

    türk dizi tarihinin en başarılı yapımlarından.

    erdal beşikçioğlu'nun can verdiği amirimiz.



  10. 16
    www.behzatcimzakampanyasi.com/... internet üzerinden yayınlanması için kampanya başlatılmıştır.
  11. 17
    ercan mehmet erdem attığı tweetle 96. bölümde sona ereceğini duyrduğu dizi.


    son bölümü de yazıp yapıma göndermiş. ve behzat ç biter. geçmiş olsun.
  12. 18
    gelmiş geçmiş en mükemmel tv dizisi. izleyenler bilir: fragmanda behzat ç. yazar ç'nin noktası mermi deliğiyle yapılır. önce delik açılır, mermi sesi yaklaşık üçte bir saniye sonra duyulur. çünkü ses hızı=330 m/sn, mermi hızı=800m/sn. işte behzat ç. bu ince ayrıntıyı bile atlamayacak kadar işini ciddiye alan bir ekibin ürünü. bu yüzden de ortalama türk dizi izleyicilerine 8 beden bol.
  13. 19
    pilli bebek çalınca yine burnumuzda tüttüğünü hissettiğimiz dizi. aklıma gelen ilk repliği yazayım bari.
    behzat ç: şerafettin senin deden mi lan?
    cevdet: evet. nerden bildiniz?
    behzat ç: söylesin nereden bildiğimi(harun'u gösterir)
    harun: benim de ebemi tanıyor. bu işler böyle.
  14. 20
    olsa da izlesek dedirten güzellik.
    www.exkutupsozluk.com/...
  15. 21
    Artık yayınlanacağı kesinleşen Türk dizisi, hastasıyız vallahi.
  16. 22
    4. Sezon 2. Bölümü yayınlanan dizi. 40 dk biraz az gibi. alışmışız hep film uzunluğundaki türk dizilerine.

    Akşam gomeceğiz artık.
  17. 23
    biz dedik baştan çekin bi evde ana ekip muhabbet etsin yine izleriz diye adamlar yaptı derin devlet rererö. keşke en başından hiç ağzımızı açmasaymışız.

    son sezonuyla üzen dizi.
  18. 24
    Bir yaşam biçimidir; samimiyettir, dostluktur. Eksik kalmışlık, bir müddet sonra sike takmamazlıktır. Kısacası bütün her şey yarra kadar... cansın amirim. Ekip sizde.