kayıt

anamur mamure kalesi restorasyonu

  1. 1
    www.radikal.com.tr/...

    haberin içeriğine buradan ulaşılabilir. ne yazık ki bir kaç on yıl sonra belki de tarih diye bir şey kalmayacak. bir müddet sonra kiraya verilmeyen yerlerin de devlet nezdinde ki tanımı değiştirilerek salt tarihi eser sınıfından çıkarılıp otel yahut restaurant tarzında işletmelere peşkeş çekilecek.

    haberin içeriğinde müteahhit de dahil bir çok kişi suçlanmış. fakat salt olarak yapımcı firmayı suçlamak ne kadar doğru bilmiyorum. müteahhit yanlış yapıyor mantığıyla bir şeyleri kurtarmaya çalışmak çok doğru olmasa gerek.

    devlet taahhüdüyle yapılan işlerin belirli işleyiş prosedürü vardır . devlet kanadında yapılan her işi kontrol eden bir kontrol heyeti, başlarında bir kontrol şefi ve en başta da kontrol amiri olur. her işin bir projesi olmak zorundadır. keza projesi olmayan iş ihaleye çıkılamaz. bu heyet yapılan işin projeye uygunluğunu denetler. iş bittiğinde de tamamen farklı kişilerden oluşan geçici kabul heyeti kurulur. onlar da hem müteahhidin yaptığı işi inceler hem de o devletin kontrol teşkilatının işi doğru yaptırıp yaptırmadığını. şimdi adamın yani müteahhidin kendi kafasına göre iş yapma lüksü kesinlikle yok. kafasına göre malzeme kullanma ihtimali yok. var ama nasıl var; devletteki kontroller görmezden gelirse var. şimdi suçlu kim? ya restorasyon projesini düzgün hazırlamayan devlet yahut yapılanın projeye uygunluğunu kontrol etmeyen devlet. her halükarda suçlu devlet.

    sonuç ne mi olacak? devlet kanadı ya müteahhidin sözleşmesini fes edecek, yahut yapımcı firma bir kaç çalışanını yanlış yaptıkları gerekçesiyle işten kovacak,dosya kapanıp gidecek. yani değişen bir şey olmayacak, teamül yerini bulacak.
  2. 2
    mermer, çimentodan sonra pvc pencere de eklenmiştir. kale içindeki camiye de klima takılmış. gerçekten müthiş bir restorasyon örneğidir.
    link
  3. 3
    şovalyeleri düşünüp pvc takmışız tamam da kapı işi ne olacak?

    Yapracık Çelik Kapı Etimesgut/Ankara 226 23 23
    maksat benim esnafım kazansın yetkililere duyurulur.