kayıt

the hateful eight

  1. 1
    merakla beklediğimiz bir quentin tarantino filmi. abimiz django unchained ile beraber western dünyasına biraz sarmış görünüyor. filmin çekimlerinin 2015'de başlayacağı ve 2015 aralık ayında biteceği söyleniyor. bir an önce gösterime girsede mısırlarımızı alıp, filmlerinin başındaki o harika fontlarda ki yazıları okuyup; "yine acayip birşey izleyeceğiz" desek.

    poster
  2. 2
    8 ocak 2016 tarihinde türkiye'de vizyona girecek olan tarantino filmi. samuel l. jackson tim roth michael madsen gibi tarantino'nun daha önce çalıştığı usta aktörler oynuyor. merakla bekliyoruz.
  3. 3
    malum ortamlara düşmüş filmdir.

    -- spoiler --

    filmin sinemalarda görülecek nihai versiyonu mu tam olarak emin değilim ama şu anda nete düşen film gayet izlenesi ilginç bir yapım olmuş. küçük bir mekanda bol bol hesaplaşmalı ve atarlanmalı bir üç saat içeriyor film. samuel reyizzz yine coşmuş. kurt russell belki death proof'ta ki kadar keskin bir karakteri canlandırmamış ama yine iyiydi. jennifer yenge filmin gizli başrolü gibi zaten.

    -- spoiler --

    uzun lafın kısası tarantino filmlerinin muhabbetlerini sevenler bu filmden gayet memnun ayrılacaklardır.
  4. 4
    tarontino'nun yakında çıkacak olan filmi. torrent sitelerinde dolaşan bazı videolar mevcut ancak doğruluğu bilinemez tabi.

    merakla bekliyoruz. efsanelerin arasında gireceği benim gözümde kesin.
  5. 5
    şimdiden 2 kez izlediim film. hele bi güzelce düşsün, amına koyacağımdır.
  6. 6
    bugün izlediğim western tarzı tarantino filmi. adam yine yapmış dedirtti. django unchained kadar güzel olmasıyla birlikte içinde birçok göndermeyle quentin tarantino sinema dünyasına yepyeni bir efsane bırakmış oldu.
  7. 7
    klasik bir tarantino filmi. ne yazoık ki eskisi kadar cesur davranmamış ve yeni, tartışılacak bir eser ortaya koymamış.
  8. 8
    solcu western. django'dan sonra ikinci solcu westerni çekmiş baba. neden solculuk baba ? allah-u teala sormicek mi amarikan değerlerine neden kolunu sokuyosun diye reis ? baba madde kullanıyor muyuz ?

    eh eh eh. neyse. buradan sonrasını hanım etkilemek isteyen genç akhilerim için yazıyorum, inşa'allah insanların mutluluğuna faydamız olur: westernler sağcı filmlerdir. kovboylar mülksüz, yalnız, sınırsız ve sorumlu insanlardır. birer derviş, birer gazi gibidir onlar westernlerde. kovboylar rezil olmaz. kant'ta bu mevzu "yüce'nin esteti" diye geçer. kovboylar öyle yüce şekillerdir ki, ruhlarındaki yüce ruhlarının diğer tüm parçalarını terörizasyon marifetiyle felç eder. ama heytuful eiyghit'te böyle bir şey yok. filim zaten daracık bir odada geçtiği için sınırsızlık falan hiç olmadı. yanal ilerleme ? absent.

    kadınlar kolay kolay ölmez mesela sağ western janrında. burada kadın ölmemesi mi ? ahhshsdfdjsjfdkadsfksd... ilahi...
  9. 9
    beklendiği üzere en iyi özgün müzik alanında oscarı almış film.
  10. 10
    en iyi özgün müzik ödülü kazanan film.

    (bkz: ennio morricone)
  11. 11
    tarantino nun kendini yine gösterdiği, tam bir western filmi. biraz uzun olmasına karşın zamanın nasıl geçtiğini anlamazsınız.
  12. 12
    izlerken soğuktan iliklerimin donduğunu hissettiğim film. adam artık nasıl bir soğuk ambiyansı yarattıysa filmde.
  13. 13
    tarantino filmi olması dolayısıyla heycandan konsantre olmadığım filmdir.
  14. 14
    tarantinonun en kötü filmi, sıfır senaryo sıfır kurgu..
  15. 15
    Berbat ötesi bir film 38. Dakikada dayanamayıp kapattım...
  16. 16
    severek izlediğim, aksanların ve küfür seçimlerinin çok güzel olduğu, filmin büyük bir bölümünün tiyatro gibi olduğu bir western/komedi/gizem filmidir.
    insanların güç/erk karşısında nasıl tavır aldıklarını, gücün el değişimin yarattığı otorite değişimleri ve etkilerini, güç blöfleri ve pazarlıklarının güzel gözlemlendiği, kadın figürünün çok güçlü olduğu bir filmdir.
    filmdeki tek kadın karekterin ne kadar güçlü, akıllı olduğunu, sert adamların hep bir annesinin kuzusu yanı olduğu ufak bir sahnesinin olduğu, kadın-erkek üstünlüğü terazisinde çok güzel dalgalandığı bir yapımdır.
    anlamayalanların gidip avengers, fast and furious izlemeye devam etmesini öneririm.
  17. 17
    En çok kullanılan ‘3 act structure’ tekniğini kullanmayan Tarantino ‘6 act structure’ ile donatır filmlerini… Özellikle de “The Hateful Eight” filmi! Aslında ‘6 act structure’ diye bir teknik yok. Bunu şu şekilde açıklamak doğru olacaktır: televizyon için çalışan kişiler genellikle ‘5 act structure’ tekniğini kullandıkları için 6.bölüm açılış fragmanıdır (intro), ama “The Hateful Eight” filmindeki 6.bölüm açılış değil kapanış sahnesidir. O sahne aslında filmin başındaki sahne ile ilintili olduğundan dolayı özellikle finale yerleştirilmiştir. Tarantino bir nevi yapı bozumu yaratmak istemiştir ki, bunu da iyi bir şekilde başarmıştır.
    Önemli bir not; son dönemde ‘3 act structure’ yerini ‘4 act’ tekniğine bıraktığı için sinemada ‘4 act structure’ tercih edilmektedir. Yazdıklarımızdan yola çıkarak şunu söylemek farz oldu: “The Hateful Eight” şu ana kadar Tarantino’nun en kafa karıştırıcı filmlerinden biridir, sebebini de şu şekilde açıklayabiliriz: Tarantino sahne aralarına flashback ve flashforwardları yerleştirerek hikayeyi sadelikten çıkartıp komplike hale sokar. Bir anlatıcı ya da iç ses ile hikâyeyi akıcı kılmaya çalışan Tarantino sıradan olan fikirlerin üzerini çizerek yaratıcılığını ortaya koyar. Absürdlük Taranino’nun filmlerinin olmazsa olmazıdır!

    Ultra Panavision 70 kamera kullanılarak 70mm formatında çekilen film, Tarantino’nun sekizinci filmidir ve film perdeye akmadan önce Tarantino’nun sekizinci filmi olduğuna (manşet bölümünde kısa bir giriş yapmıştık) dair bir yazı yazar. Acaba filmin adının “The Hateful Eight” olmasının sebebi Tarantino’nun sekizinci filmi oluşu mudur? Film eski İtalyan filmlerine benzer ve oldukça grotesktir. Ayrıca filmin müziklerini de üstat bestekâr Ennio Morricone yapmıştır. İç savaş sonrasını konu alan filmin en göze çarpıcı mesajı ise; Abraham Lincoln’a şapka çıkartılıyor oluşudur, çünkü Lincoln kölelik anlayışına son vermiştir. Zencilerin haklarının elinden alındıklarını düşündüğü için onlara haklarını teslim eden önemli bir şahsiyettir.
  18. 18
    yaşayan en iyi yönetmenin quentin tarantino kaleminden çıkan son ve 8. filmi.

    filmde tek tek değinsem bitmeyecek derecede mükemmel işlenilmiş yerler var.bir kaç tanesine değineceğim.

    öncelikle tarantino filmlerinde hep yaptığı gibi, hiçbir sahne gereksiz değil, en anlamsız dediğiniz yer filmin kırılma noktası olabiliyor.filmde bunu çok defa gördüm.ayrıca dilin kullanışı da çok iyiydi.farklı insanları biraraya getirerek kültür ortaklığı mesajını da verdi.

    filme gelirsek 8 farklı kişi, hepsinin farklı amaçları var.fakat bir kar fırtınasında geceyi aynı yerde geçirmek zorundadırlar.ihanet ve intikam ilerleyen saatlerde soğuk bir savaşa neden olacaktır.

    ayrıca tarantino bu filmde eski kamera usulünü kullanarak çekim sağlamıştır.oscar'a en iyi film olarak aday bile olmaması oscar'a ne tür filmlerin alınmadığını da gözler önüne seriyor. 8.5/10
  19. 19
    yaşayan en iyi yönetmenlerden birinin filmi.
  20. 20
    yaşayan yönetmenlerden birinin filmi.
  21. 21
    M. Night Shyamalan'ın hayatı boyunca yapmaya çalışıp beceremediği plot twiste sahip film.
  22. 22
    yaşayan birinin filmi.
  23. 23
    bir quentin tarantino yapımıdır. izlerken çok keyif aldım. özellikle o ikili diyaloglar çok doyurucu idi. izleyin, izlettirin...

    www.imdb.com/...

    imdb: 7.8
    nesetertasdb: 8.2
  24. 24
    ef-sa-ne bir filmdir. sizi hem üşütür hem de ısıtır. olaylar silsilesiyle başınızı da döndürür. oyunculuk efsanedir.
  25. 25
    Çok iyi film beeeeee!

    Bir kere yönetmeni Tarantino.

    Filmin konusu çok hoş zaten adamın birkaç filmini izleyince filmler tuhaf gelmemeye başlıyor.

    Ben yönetmene göre film seçerim, bu adamın da izlediğim ilk filmi değil, yani diğerleri ile kıyaslayınca kendini aşmış denilebilir.

    Bir de benim gibi kovboy filmlerini seven biriyseniz 3 saat demeden izleyin derim.

    Oyuncu kadrosu da çok iyi, hep tanıdık adamlar fakat faklı hikaye farklı imajlar. Çok iyi film.

    Ve müthiş bir ırkçılıktan bahsediliyor, üzücü.

    Bayılıyorum böyle bir odaya kapatılmış insanların günahlarını dökülmelerine.
    Ve tabii Tarantino klasiği her yerde oluk oluk kan gördüğümüz bir film idi.

    Sanki sevdiğim tüm film türleri, sahneleri bir arada, harbi bayağı beğendim bu filmi, aracı olanlara Saygılarımı sunuyorum.
    • Tarantino'nun 9. Yani sondan bir önceki filmi de yolda bu arada. O filmden çok daha fazlasını umuyorum ben. Senaryosu tamamlanmış ve 2019da çıkması planlanıyor. Konusu ve oyuncular duyurulmuştu.
    • Yok bundan sonra 2 film daha çekip emekliye ayrılacağını söyledi. 9.nun konusu charles manson olacak ve kadro çok sağlam. 10. Hakkında ise hiçbir bilgi yok.