kayıt

saç uzatmak sünnettir

  1. 1
    hz. muhammed (s.a.v) sadece sakalını değil saçını uzattığı zamanlar da olmuştur. peygamber aşıkları onu örnek alırken neden sadece sakalını ve kıyafetini örnek alıyor da uzun saçını hiçe sayıyor? ihramdan mı çıktılar da saçlarını kısa tutuyorlar?

    bera b. azib (ra) anlatıyor:
    ". resullullah efendimizden daha güzel birini görmedim. omuzlarını döğen saçları vardı. iki omuz arası genişçe idi. boyu ise ne kısa idi, ne de uzundu." (sünen-i tirmizi tercümesi, çeviren: osman zeki mollamehmetoğlu, yunus emre yayınevi, istanbul, iv.cilt, s. 210)
    enes b. malik (ra) anlatıyor:
    "hazreti peygamberin saçları, kulaklarının orta hizasına kadar uzamıştı."(et-tirmizi imam ebu i'sa muhammed, şemail-i şerife, 1. cilt, hilal yayınları, ankara,1976, s. 49)
    hazreti aişe (ra) validemiz anlatıyor:
    "resulullah'ın mübarek saçları, kulakları ile omuzları arasındaydı. allah'ın selat ve selamı üzerine olsun."(et-tirmizi imam ebu i'sa muhammed, şemail-i şerife, 1. cilt, hilal yayınları, ankara,1976, s. 50)

    bera b. azib (ra) anlatıyor:
    "peygamber efendimiz orta boylu idi. omuzları da genişçeydi. saçları ise, kulak yumuşaklarını değerdi." (et-tirmizi imam ebu i'sa muhammed, şemail-i şerife, 1. cilt, hilal yayınları, ankara,1976, s. 50)

    ebu talib'in kızı ümmü hani (ra) anlatıyor:
    "resulullah efendimiz mekke'ye geldiklerinde evimizi teşrif etmişlerdi. bu sırada mübarek başları dört belikli (örgülü) idi." (et-tirmizi imam ebu i'sa muhammed, şemail-i şerife, 1. cilt, hilal yayınları, ankara,1976, s. 51)
  2. 2
    yobaz arkadaşıma anlattığımda (bkz: sen imam mısın) dediği sünnet.
  3. 3
    (bkz: genç okul müdürleri rahatsız)
  4. 4
    farzları yerine getirmeyip tabağını sünnetleyerek cennete gitmeye çalışmak gibi bir şeydir.

    (bkz: her kuşu sevdik bir leylek kaldı)