kayıt

evren kanunlarını allah yönetiyor

  1. 1
    yaratıcı (Allah), hayatı devam ettirecek bir takım kurallar koydu. bu kurallara göre atılan bir taş yer çekimi ile yuvarlanmaya başlar ise bunun olabilmesi için evrenin işleyişinin rayında olması gerekir. eğer sadece bir kural işlemez hale gelseydi zincir halinde tüm evren bozulurdu. işte allah bu düzenin devam etmesi için gereken şartları bozulmaktan koruyor. bunun içinde vesileler yaratıp meydana gelmesini sağlıyor.

    ''Şüphesiz Allah, gökleri ve yeri, yok olup gitmesinler diye (kurduğu düzende) tutuyor. Andolsun, eğer onlar (yörüngelerinden sapıp) yok olur giderlerse, O’ndan başka hiç kimse onları tutamaz.''_fatır41.ayet
  2. 2
    evrenin büyük bir kaos içinde olduğunu bilmeyenlerin savunduğu argüman.
  3. 3
    (bkz: Fsm ıslah etsin)
  4. 4
    (bkz: allah'a çok yüklenilmesi)
  5. 5
    tanrı bilmem ama, evrenin "düzeni" ve "bozulması" insan ürünüdür.

    evren bozulmaz, ne olursa o olmaktadır o bir amaç doğrultusunda işleyen bir makine değildir. evrende ne "oluyorsa" insan onu anlayabilmek ve yaşantısını ona göre biçimlendirebilmek için "anlamaya" çalışır, bu sebeple döngüleri, nitelikleri, nicelikleri saptayarak "düzen" bulmak zorundadır.

    ama hiçbir şey, tekrar ediyorum hiçbir şey iki kere gerçekleşmez. her şey değişir, dönüşür. dünya hiçbir zaman güneşin etrafında tam olarak aynı yörüngeyi izlememiştir mesela. güneş hiçbir zaman tam olarak aynı noktadan doğup batmamıştır. hiçbir taş başka bir taşla, hiçbir atom başka bir atomla bire bir aynı değildir.

    bunlar temel bilgiler, din tanrı bilmem. evren bozulmaz, düzeni de insan görür bunları kavramak lazım önce.
  6. 6
    Evren bozulur efendim.Termodinamiğin ikinci yasası Entropi fiziğin en temel yasalarından biridir. Bu yasa bize evrenin bir düzensizliğe doğru gittiğini söyler, bu da demek oluyor ki evrenin bir başlangıcı vardır. Yani materyalistlerin dediği gibi evren sonsuzluktan beri var olsaydı eğer şuan da sonsuz bir düzensizlik içinde olurduk ki bu saçmadır. Diğer bir çıkarım evren sonsuzluktan beri var ise şu anda sonsuzluğu aşıyor mu oluyoruz?

    Kaos teorisine gelirsek bu teori her ne kadar bize ne olduğu belirsiz, karmaşık bir evren anlayışını anımsatıyor olsa da akademik bir terim olarak ele aldığımızda kaos paradigması başlangıç koşullarına çok hassas derecede bağlı ve sonrasında oluşan karmaşıklıktan sonra devamını göremeyeceğimiz, kestiremeyeceğimiz bir evrenin olduğunu söyler.Kaosu duyunca kimin ne yaptığı belli olmayan rastgele bir devinim akla gelmemelidir.Zamanla entropi yasasından dolayı bu yanlış anlaşılan devinime yaklaşıyoruz orası ayrı.