kayıt

özür dileriz rusya

  1. 1
    bugünün twitter hashtagi. yaratıcı şakalar var.

    twitter.com/...
  2. 2
    Ne vurulan uçak için özür dilemek, ne de vurulan uçak için kalkıp göbek atmak bir marifet değildir. Hatta bu olayda sevinen ve özür dileyen de gözümde farksız bir ahmaklık içerisinde.

    İşin iç yüzüne, son dönemde yaşananlara bakmamız gerek. Artık yalnızca batı dünyasında değil, dünyanın pek çok yerinde itibarı yerle yeksan olmuş, hükümetin yaptığı yolsuzlukların haberleri yapılmaya başlanmış ve en önemlisi ışid'e destek verildiği her alelade söylenip duruyor. Dış politika, özellikle suriye politikasında tarafsız kalamamanın acı bedelini ödüyoruz ve bu gidişle ödeyeceğiz.

    Rusya'nın amacı hem nato'nun hem de müttefiki Türkiye'nin test edilmesiydi. Sınırdan izinsiz geçiş yapılması hem nato'ya verilecek "buranın sahibi biziz" mesajı, hem de Türkiye'nin itibarını ordu bazında iyice düşürmek için yapılacak olan bir taktik olacaktı. Rusya Suriye'de böylelikle tek hakim güç olduğunu ıspata girişecekti.

    Angajman kurallar çerçevesinde uçaklarını düşürmek bu anlamda doğru bir karar gibi görünüyor. Evet aslında izinsiz ihlal edilmiş bir uçağın vurulması kesinlikle doğru bir karardı. Nasıl ki Akdeniz'de uçaklar düşürülürken tepki verdik, bu uçağın vurulmaması da aynı şekilde bir tepkiyi hak ettirirdi. Bunun için özür dileyenler korkakça bir ahmaklık içerisinde. Zaten bu sebep yüzünden içeride rus müdahlesi bekleyen sırtını ypg, pkk'ya yaslayanlar ellerini ovuşturmaya başladılar bile.

    Ancak tüm bunları görüp, suriye'de muhalifler adı altında örgütlenen vahhabist teröristlere destek verilmiş olması göz ardı edilip, düşen uçağa oh olsun, iyi ki vurduk demek de aynı ahmaklık içerisinde yer alır. Çünkü sen göbek atarken, senin ardından bir ton plan yapıldığının farkında bile değilsin.
  3. 3
    twitter.com/...
  4. 4
    Yok daha neler dediğim hadise