kayıt

24 kasım 2015 türkiye'nin rus uçağıni düşürmesi

  1. 1
    www.aljazeera.com.tr/...
    www.bbc.com/...

    üçüncü dünya savaşı starter pack listesine alınabilecek haber.

    haber özet: rus uçağı sınır ihlalinde bulunuyor, türkiye uyarı veriyor uçak sallamıyor, tekrarlandığı taktirde indiriliyor. rusya uçağın suriye sınırından çıkmadığını söylüyor, türkiye kanıtlarız diyor. pilotlar uçaktan atlıyor, birisi türkmen savaşçıların elinde esir durumda.
  2. 2
    (bkz: bir gece ansızın 81 düzce 82 moskova 83 st. petersburg)

    şaka bir yana korkutan gelişmedir. adam putin sonuçta. cyka blyat.
  3. 3
    hazardan istanbul'u vurabiliyor muydu ? ona göre batıya doğru götüm götüm kaçarız.


    aa dur lan bu adamlar karadenizden de koyar ki bize.

    (bkz: napcaz be kamil)
    (bkz: gemide)
  4. 4
    (bkz: kıyamet bugündür ya ümmet i muhammed)
  5. 5
    Okul bitmeden savaş çıkarsa sikerim ülkeyi dedirten gelisme.
  6. 6
    şu durumda bile türk düşmanlığı, devlet düşmanlığı yapan net orospu çocuğudur. devlet ile hükümetin farkını idrak edememiş insan gelmiş devleti eleştiriyor. açıklamaya göre beş dakika boyunca ihtar etmişler, karşılık gelmeyince vurulmuş. angajman kuralları belli, rusların sorun çıkaracağını zannetmiyorum karşılarında koskoca nato var. pilotları sağ ele geçirebilsek bari. o zaman taşak ağırlımızı artar işte.
  7. 7
    yine muzaffer bir gün:

    pbs.twimg.com/...

    gururlandık.
  8. 8
    iz radarına göre rus uçağının net ihlali var. bu kesinleşirse rusya hiç bir şey yapamaz ve %100 haklılığımız söz konusu olur. yapamazdan kasıt savaş falan beklenmesin kimse. zaten 1 uçak indirildi diye savaşın çıkacağı yok. 100 yıl önceydi bunlar. adamların ekonomisi zaten ukrayna krizinden ötürü sıkıntıda kaldıramazlar böyle bir şeyi.

    atlayan 2 pilot türkmen bölgesinde. sağ olarak indilerse şu an esirler. eğer rus pilotlara zarar gelirse o zaman hem türkiye hem de türkmenler için sıkıntı olabilir. rusya saldırılarını yoğunlaştırır, sınırın dibi olmasından mütevellit ciddi bir gerginlik söz konusu olabilir ve göç dalgası başlatabilir.

    eğer rusya'nın dediği üzere ihlal etmedik kanıtlayabiliriz tezi doğru çıkarsa o zaman her açıdan haksız duruma düşeriz.

    edit: iz haritası i.hizliresim.com/...
  9. 9
    Türkiye'nin en iyi şekilde haklı olduğunu ispatlaması gerekiyor. Aksi halde bu ciddi bir sorun. Bizim nefsi müdafaa hakkımız var sonuçta. Biz izin vermeden hiçbir ülkenin savaş uçağı ülke hava sahasını ihlal edemez. Bu konuda tsk'ya güveniyorum. Herşeye rağmen yine de birilerinin fantezisine kulak kabartıp uçak düşürelim denilmiş olamaz.

    Öte yandan bu orta doğu bataklığı can sıkmaya başladı. Bölge kaynıyor ve bu durum bizim kendi çıkarlarımız doğrultusunda olsa hükümet bayram edecek. Ama şimdi mutsuz, sırf esed yüzünden...

    Bakın derhal bu dış siyasetimiz değişmeli. 5 yıldır büyük zarar verdi bize, daha bi 10 yıl daha zarar verecek zaten- göç vakaları, istikrar problemleri, yeni suriye sınırı komşularımız falan- daha da bu süreci uzatmadan aktif bir siyaset ve çözüm bulucu bir anlayışla ışid başta olmak üzere bütün radikal islamcıları hem ülke içinden hem de bölgeden uzaklaştırmalıyız. Yoksa bunun sonucunu kestiremiyorum.
  10. 10
    yav arkadaş hala ülkemizin arkasında durmalıyız diyen müptezeller var.

    işte bunlar ittihatçı kafası arkadaşlar. enver paşalarında böyle ıslak rüyaları vardı. sonunda hem ülkeyi batırıp kaçtılar.

    savaşsa savaş, korkumuz yok, ancak abd yarağını yalamayı seven öküzoğlu öküzlerin salaklığı için de sıkıntı çekmek istemiyorum.

    bu ülkenin yapması gereken siyaset belli! denge siyaseti. 300 yıl önce de böyleydi, 300 yıl sonra da böyle olacak. etliye sütlüye, savaşa bulaşmadan aradan sıvışmak.

    tanım: rusya'nın, acısını misli ile bizden çıkaracağı hadisedir.
  11. 11
    bazı insanların arkamızda nato var dediği olay. sadece gülüyorum.*
  12. 12
    denge siyaseti he mi? avrupanın deyişiyle hasta adam yani? 300 yıldır etliye sütlüye dokunmadık denilen türk devleti 300 yılda yarısından fazla toprak kaybetti. lavuk da gelmiş "aradan sıvıştık ne güzel" diyor. atatürk gibi bi adam olmasa şu anki toprağın bile yarısı olmayacaktı gelmiş hala denge siyaseti rerörö diyor.

    kimsenin savaşalım hurra silahları alıp gidelim dediği yok, o devirin bittiği aşikar olası bi savaş artık bilek gücü değil bilgisayar kabloları ile yapılır mesele o değil zaten.


    putin çıkıp da "sırtımızdan bıçaklandı" dedi. bu ne demek? türkiye'nin türkmen katliamına müsade etmemesini resmen hainlikle suçlamaktır. türkiye bayır bucak'a müdahale için zaten çok kaldı, bir de sınır ihlaline göz yumsaydı iyice ezik büzük devlet haline gelirdi.


    peki bir devletin uçağı neden sınır ihlali yapar? yol mu yok sanki, rus uçakları başka rotadan hedefe gidemez miydi? burada neden sınır ihlali yapıldığını iyi bilmek gerekir. mesela türkiye yunanistan sınırında haftada en az on defa sınır ihlali yapılır. kah yunanlar gelir kah türkler gider. bunun adı sürtüşmek değil. burada kocaman stratejik harekat var. sınır ihlali, içine girdiğin ülkenin radar sistemini çözmek için yapılır. uçak sınır ihlali yaptığı an, karadaki radarlar uçağı tespit edip kilitlenir.


    bu kilitlenme sırasında karşı karargahta kilitlenen radarın yazılımını çözmek için inanılmaz bi mücadele yaşanır. radar belli bi süre kilitlı kalınca da manuel olarak ateşlenir ve uçak vurulur. kilit kalkmadan ve vurulmadan radar ve savunma sistemini çözmek için de uçak havaya demir bilye atar mesela. böylelikle radar birden yüzlerce noktaya kilitlenir, iyice işin içinden çıkamaz. karşıdaki karargah da kazandığı bu süre içinde daha çok çözümlemede bulunur. ardından uçak radardan kurtulmak için aniden manevra yapıp güneşe doğru uçar, daha sonra sınırı terk eder.

    farzedelim ki buradaki sınır ihlali bölgeye ulaşmak için rota üzerinde türkiye sınırları olduğundan dolayı yapılmış olsun, artniyet aramayalım. bu halde bile rus uçağını indirmemek demek hem siyasi saygınlığı zedeler hem de türkiye'deki sağ kesimin tepkisini çeker, çünkü o uçaklar türkmenleri vurmak için geçiyor bizim sularımızdan.



    5 ekim tarihinde rus uçakları türkiye'yi 5 dakika 50 saniye boyunca tacizde bulundu, defalarca ihtar verilmesine rağmen. o günlerde türkiye tepki göstermiş ancak uçakları vurmamıştı. şimdi üçüncü kez(o hafta 2 defa yaşanmıştı) sınır ihlali oldu ve bu yine 5 dakika sürdü. hani bi ara sürekli şehit haberleri geliyordu da rte "bıçak sırta dayandı" demekten başka bişi yapamıyordu ya, aynı durum işte. her ihlalden sonra kızacaksın tepki göstericeksin ama bu sadece sözlü olarak olacak, rusya da "tamam ya pardon" diyecek sürekli öyle mi? sizin etliye sütlüye dokunmama stratejiniz bu mu yani? amına koduğumun.


    bu işin neticesinde en fazla doğalgaz krizi çıkar, başka da bi sik olmaz.
  13. 13
    umut sarıkaya'nın siyasi tartışma tasvirine dahil olmamak için yorum yapmadığım event. savaş çıkarsa gider efendi efendi makarnamızı alırız.
  14. 14
    "hadi savaş" diyenlerin ismini verelim bence boşu boşuna herkes ölmesin.
  15. 15
    eğer olaylar genelkurmay'ın dediği gibi gelişmişse türkiye'nin haklı olduğunu düşündüğüm olaydır. eğer bu hareket yapılmasaydı bu sefer de "neden vurulmadı, korkak mısınız?" diye eleştirilecekti. gerçi olaylar buraya gelmeden önce dış siyasette hamleler beceriksizlikler silsilesini oluşturmasydı bunları konuşmazdık.

    ayrıca rusya'nın savaş açmasına hiç gerek yok. doğalgaz'ın vanasını kapatıp, vatandaşlarına türkiye'ye giriş yasağı koyarak hem kışın zor geçirmemizi sağlar hem de turizmi tökezletir. savaştan çok daha temiz bir hamle olur.

  16. 16
    adamlar sınırı ihlal etmiş mi? etmiş.
    hala amerikanın götünü yalamalar falan. hadi siktir git. en fazla oluru doğal gaz krizi. ondanda bi sikim çıkmaz. 3 5 yılda bi çıkıyo zaten böyle şeyler. böyle bi olayda bile particilik yapanlar sizin ar damarınıza.
  17. 17
    media.giphy.com/...
  18. 18
    rus pilotunun kafasının kesildiğini avrupa ülkelerinin ve rusya televizyonlarının söylediği rivayet edilen vuku.

    kaynak: liseyi Türkiye'de okumuş, 4 yıldır rusya'da yaşayan rus arkadaşım.

    i.hizliresim.com/...
  19. 19
    scontent-ams2-1.xx.fbcdn.net/...

    güçlü kalamıyorum. işlkjhgcfdstyuıoşiiçömjnhbgvfghjkl.
  20. 20
    Rusya'nın Suriye'deki özgürlük alanını genişletmiş olay. Dev Rus hava savunma gemisi ''Moskova'' yı Akdeniz'e göndererek Ortadoğu'daki varlıklarını sağlamlaştırmaya başladılar bile.
  21. 21
    türkiye'nin suriye'deki hayallerine son veren hadise. artık türkiye değil suriye'deki emevi camiisinde namaz kılmak, sivil bir uçağı bile sınırı aşarken 2 değil 3 defa düşünecek.

    (bkz: 25 kasım 2015 rusya'nın ihh tırlarını bombalaması)
  22. 22
    üzerinden bir sene geçen olay. neler geldi, neler geçti be.
  23. 23
    eylemin faili türk pilotların fetö'den dolayı hapse atıldıkları gibi tamamen yalan bir iddia var.

    bu pilotlar kimler, adları ne ? hangi üste çalışıyorlardı ? darbe girişiminin neresindeler ? bu soruların hiçbirinin cevabı yok. çünkü olay komple götten sallama. bu uçağı akp düşürttü. o kadar.