kayıt

seinfeld

  1. 1
    * *

    gülse birsel'e, avrupa yakası'nı yazarken ilham kaynağı olmuş bir amerikan durum komedi dizisidir.


    www.sabah.com.tr/...
  2. 2
    efsane diziler sıralamasına girecek dizi.hemen hemen bütün karakterlerin manyaklığı ile meşhur idi.
  3. 3
    jerry seinfeld, cosmo kramer, george costanza ve elaine benes, dizinin baş karakterleridir.
  4. 4
    an itibariyle 6.sezon, 4. bölümünü izlediğim efsane sitcom.


    --! alıntı !--

    Jerry Seinfeld ve üç arkadaşının gündelik hayatı, milyonlarca izleyici için benzersiz bir sitcom'a dönüştü. İzleyici için ana karakter kadar, yan karakterler de televizyon dünyasının mitleri arasına dahil oldu.

    Dokuz sezon boyunca yayınlanarak, toplam 169 bölümde televizyon tarihinin en çarpıcı devrimlerinden birini gerçekleştirdi Seinfeld. Yayınlandığı ülkelerde televizyonların en sevilen komedisi olmayı başaran Seinfeld, aynı kentte yaşayan dört arkadaşın gündelik hayatından kesitler sunuyor ve son derece basit fikirlerden ilginç açılımlara uzanıyor.

    Ana karakter Jerry Seinfeld kadar yan karakterler de dikkat çekici. Hemen her konuda kararsız biri olan Elaine, bitmeyen kompleksleriyle herkesi bıktıran George Costanza ve tuhaf karizması, parlak fikirleriyle Cosmo Kramer! Kumsalda uyuyor gibi hissedebilmek için, kumla doldurulmuş yatakta uyumak fikri Cosmo Kramer'in dehasına sadece küçük bir örnek.


    --! alıntı !--
  5. 5
    bu diziye karsi zaafim var. tv'de denk geldigimde ayni bolumunu atiyorum 8. defa izliyor olsam da kanali degistiremiyorum.
  6. 6
    gelmiş geçmiş en komik dizi. himym seinfeld'in taşşağını yesin!
  7. 7
    ana teması hiçbir şeydir!!!
  8. 8
    (bkz: hiçbirşey hakkında herşey)
  9. 9
    (bkz: don't stop til you get enough)
  10. 10
    himym sevenler friendsi, friendsi sevenler de kesinlikle bu diziyi izlemeli. ilk sezonu ve ikinci sezonun ilk yarısı oldukça vasat ama sonradan bir açılıyor ki pir açılıyor. ben 2. sezonu bitirdim. benim için asla friendsi geçeceğini düşünmüyordum ama geçer gibi. zaten diğer sitcomlar seinfeld tadıyormuş. izledikçe bunu anlıyorum.
    kısacası himym, friends falan seinfeld özentisi yiaaa..

    tanım: sitcomların atası.
  11. 11
    tek bir bölümü bile kötü olmayan, yayınladığı 9 sezonu da zirvede tamamlamış türünün şahı!
    içerisinde tv sektörünün en komik karakteri george costanza'yı barındıran, devamlılığı ve belli başlı bir konusu olmadığı için herhangi bir bölümünden diziyi yakalayabileceğiniz sitcomdur.
    kendisinden sonra amerika'da 20'den fazla, dünyada ise bizim avrupa yakası dahil 100'den fazla diziye ilham olmuş.

    tarifsiz de bir finali vardır ki öyle böyle değil!

  12. 12
    0. bölümü çöp olduğu için devamını getiremedim. cidden izlemek acayip zor o bölümü.
  13. 13
    Tartışmasız tüm zamanların en iyi tv karakteri olan Kramer'ı barındıran dizi.
  14. 14
    her bölümü çok güzeldi. tekrar izlenesi bir fenomen.
  15. 15
    yıllar önce başlayıp da 6. sezon 12. bölümünde ara verdiğim, sonrasında bir türlü tekrar başlayamadığım diziydi. arada bir başlamaya karar verip torrentini bulamadım. bu hafta tekrar başlamaya karar verdim. online dizi izleme sitelerinden birinden izlemeye başladım. günde ikişer bölüm izleyip mutlu oluyorum. çok yaşa kramer!
  16. 16
    avrupa yakası gibi, seinfeld'in de bütün sezonlarını defalarca izledim. gülse birsel, seinfeld'den esinlenmemiş, direk araklamıştır. bir gazetede (muhtemelen hürriyet'te), seneler önce kaleme aldığı 'teşekkürler seinfeld' yazısını, bu durumun günün birinde illa ki farkedileceğini bildiği için yazmıştır. yoksa, öyle göz yaşartıcı bir vefa hissiyatı söz konusu değildir. ve evet, bunun kaymağını da senelerce yemiştir. birsel'in ne kadar kötü bir yazar/senarist olduğunu anlayabilmek için, sonraki senaryolarına bakabilirsiniz.
  17. 17
    #641472
  18. 18
    dakikalar önce son bölümünü izlediğim dizi.

    #659731

    üstteki girdiyi yazdıktan sonra sınav haftası hariç düzenli olarak izledim kalan 3,5 sezonu ve bugün bitti. seinfeld'i tek kelimeyle tanımlamam gerekirse "samimiyet" derim. samimi dizi işte. son bölümlerinde çok daha derinden hissettim o samimiyeti. 9 sezondan ve 178 bölümden oluşan bir diziyi bitirmek ve bu dizinin konusunun "hiçbir şey" olduğunu bilmek zor iş vesselam. öneremiyorum diziyi bu yüzden. benden dizi önerisi isteyecek kimseye önerebileceğimi sanmıyorum seinfeld'i. tutunulması kolay değil çünkü. sitcom kültürünü sevenlere önerebilirim sadece, sitcomun babalarından olduğu için.
  19. 19
    ilerleyen günlerde yeniden başlamayı düşündüğüm efsanedir...
  20. 20
    (bkz: gözümün nuriyesi)
  21. 21
    Keyif alarak izlediğim sitcomdur. Tüm karakterlerin birbirinden saf olması beni benden alan tek noktaydı. Sadece george costanza beni çok geriyor. Onun dişında mükemmel dizi
  22. 22
    2016-2017 senelerinde acımasızca içerisine itildiğim ağır buhrandan bir nebze olsun beni çekip çıkarmış dizidir. Daha iyisini izlemedim, izlesem de kabul etmem.
  23. 23
    komedi dizileri arasında iyi sayılabilecek yerdedir, karakterler uçtur. sitcom'un ana göbeği jerry seinfeld, cosmo kramer, george costanza ve elaine başrolü paylaşırlar.her bölümün birbirinden bağımsız ve farklı oluşu güzeldir.
    avrupa yakası dizisi yazarlarından gürse birsel; rol model olarak bu diziden etkilenip kendilerine karakterlerinde yardımcı olduğunu birçok defa söylemiştir. karakter seçiminde vs seinfeld dizisinden etkilenip bir yol izlemiştir.
  24. 24
    Gülse Birsel Avrupa yakası'nı bu diziden araklamaya çalışmış. Valla yeni öğrendim. Çünkü o kadar becerememiş ki.

    youtu.be/...

    Vallahi kramer'ı özledik.
  25. 25
    o kadar leziz bir dizi ki alkol diyetimi haftada 1 günden 2 güne çıkarmıştır. dizideki tek eksik karakter bira.